Nieuws

VPRO moet schadevergoeding betalen aan journalist16-01-2018– http://www.rechtblog.nl

De VPRO moet een onderzoeksjournalist van het programma Argos een bedrag van ruim 190.000 euro betalen. Dat heeft de kantonrechter van de rechtbank Midden-Nederland vrijdag beslist in een arbeidsconflict dat ontstond na een onderzoek naar het fotorolletje van Srebrenica.

Bron: http://www.rechtblog.nl/2018/vpro-moet-schadevergoeding-betalen-aan-journalist/

Bij het opleggen van forensische zorg moet het risico op recidive leidend zijn, en niet de stoornis16-01-2018– https://www.volkskrant.nl

Gisteren en vandaag behandelt de Eerste Kamer het wetsvoorstel Forensische Zorg. Eén van de belangrijkste onderdelen is het verruimen van de mogelijkheden om verplichte behandeling (waaronder tbs) op te leggen aan verdachten die weigeren mee te werken aan onderzoek. Dit door ervoor te zorgen dat de rechter, bij weigering, inzage kan krijgen in informatie uit het verleden waarmee een mogelijke psychische stoornis vastgesteld kan worden.

Bron: https://www.volkskrant.nl/opinie/bij-het-opleggen-van-forensische-zorg-moet-het-risico-op-recidive-leidend-zijn-en-niet-de-stoornis~a4557128/

Moskeevoorzitter doet aangifte tegen PVV-lijsttrekker: 'Als mensen bang zijn, is een grens overschreden'16-01-2018– https://www.volkskrant.nl

'We hebben liever dat de ULU-moskee afbrandt', zei de Utrechtse PVV-lijsttrekker Henk van Deún. Dat kan echt niet, vindt moskee-voorzitter Aydemir. Hij heeft aangifte gedaan.

Bron: https://www.volkskrant.nl/binnenland/moskeevoorzitter-doet-aangifte-tegen-pvv-lijsttrekker-als-mensen-bang-zijn-is-een-grens-overschreden~a4557152/

Rechtbank buigt zich over uitlevering wapenhandelaar Guus Kouwenhoven12-01-2018– https://www.hartvannederland.nl

De rechtbank in Kaapstad buigt zich vrijdag over het verzoek van Nederland om zakenman Guus Kouwenhoven (75) uit te leveren. Hij werd in december op verzoek van Nederland opgepakt in zijn woning in Kaapstad. Hij moet in Nederland een gevangenisstraf van negentien jaar uitzitten.

Bron: https://www.hartvannederland.nl/nieuws/2018/rechtbank-buigt-zich-uitlevering-wapenhandelaar/

Rechtbank start andere aanpak echtscheiding12-01-2018– https://www.ed.nl

Een nieuwe aanpak van de rechtbank moet voorkomen dat echtscheidingen uitmonden in een vechtscheiding, waar kinderen de dupe van worden. De betrokken ouders krijgen van de rechtbank voortaan het dringende verzoek om direct - voor de soms jaren slepende rechtszaak wordt afgehandeld - hulp te zoeken. 

Bron: https://www.ed.nl/eindhoven/rechtbank-start-andere-aanpak-echtscheiding~afeb27292/

Nationale ombudsman: Groningers zijn slachtoffer van juridisch geneuzel12-01-2018– https://nos.nl

"De overheid moet zelf en actief de schade gaan herstellen van gasbevingen in Groningen." Dat zegt de Nationale ombudsman Reinier van Zutphen in het NOS Radio 1 Journaal. Volgens Van Zutphen zijn Groningers het slachtoffer van "juridisch geneuzel" rond de oprichting van een onafhankelijk schadefonds. Daardoor liggen herstel- en versterkingswerkzaamheden al sinds april vorig jaar nagenoeg stil.

Bron: https://nos.nl/artikel/2211554-nationale-ombudsman-groningers-zijn-slachtoffer-van-juridisch-geneuzel.html

'Wettelijke bedenktijd is een overbodige regel'11-01-2018– https://fd.nl

Het kabinetsplan om een wettelijke bedenktijd van 250 dagen in te voeren ter bescherming van het Nederlandse bedrijfsleven is overbodig. Het is een passief instrument dat niets oplost en enkel tijd oplevert. Een beschermingsstichting die preferente aandelen kan uitgeven, is een veel effectiever instrument tegen belagers en activisten.

Bron: https://fd.nl/ondernemen/1235434/wettelijke-bedenktijd-is-een-overbodige-regel

Advies aan Hoge Raad: minimale celstraf in Valkenburgse zedenzaak is toegestaan11-01-2018– https://www.nrc.nl

Het gerechtshof in Den Bosch mocht in de Valkenburgse zedenzaak een taakstraf opleggen voor jeugdprostitutie, ook al is daar slechts één dag celstraf aan vastgekoppeld. Dat heeft de advocaat-generaal dinsdag geadviseerd aan de Hoge Raad. 

Bron: https://www.nrc.nl/nieuws/2018/01/10/advocaat-generaal-advies-aan-hoge-raad-minimale-celstraf-in-valkenburgse-zedenzaak-is-toegestaan-a1587721

Tbs in Nederland: wat is het en wat moet er anders?11-01-2018– https://www.metronieuws.nl

Het huidige tbs-systeem moet worden verbeterd. Dat schrijft de Vereniging van tbs-advocaten in een manifest dat aan de Tweede Kamer en de minister van Justitie en Veiligheid wordt aangeboden. Volgens de vereniging zouden veranderingen in het systeem ervoor zorgen dat minder veroordeelden een tbs-behandeling weigeren.

Bron: https://www.metronieuws.nl/nieuws/binnenland/2018/01/tbs-in-nederland-wat-is-het-en-wat-moet-er-anders

Berisping voor advocaten Groningse aardbevingsslachtoffers 09-01-2018– https://www.nu.nl

De constructie die De Haan Advocaten in Groningen heeft opgezet met de Stichting WAG is ontoelaatbaar. Dat oordeelt de Raad van Discipline Arnhem-Leeuwarden.

Bron: https://www.nu.nl/groningen/5079293/berisping-advocaten-groningse-aardbevingsslachtoffers.html

Had familie Nouri over hartafwijking moeten worden ingelicht? Volgens de wet niet09-01-2018– https://www.volkskrant.nl

Kinderen van 16 jaar zijn in medisch opzicht volwassen. De familie van Abdelhak Nouri is geschokt dat zij nooit is geïnformeerd over de hartproblemen van de Ajax-voetballer. Had dit wel gemoeten? Niet volgens de regels der wet.

Bron: https://www.volkskrant.nl/wetenschap/had-familie-nouri-over-hartafwijking-moeten-worden-ingelicht-volgens-de-wet-niet~a4555868/

Noorse rechter laat olieboringen in poolgebied toe09-01-2018– https://www.oneworld.nl

Het Noorse gerecht is van oordeel dat olieboringen in het poolgebied niet strijdig zijn met de grondwet. Toch is de uitspraak geen totaal verlies voor de milieuorganisaties die de zaak aanspanden.

Bron: https://www.oneworld.nl/duurzaamheid/noorse-rechter-laat-olieboringen-poolgebied-toe/

Politie onder vuur vanwege patseraanpak04-01-2018– https://www.ad.nl

Er is zware kritiek op het plan van de Rotterdamse politie om jeugdige patsers hun peperdure merkkleding af te pakken als ze niet kunnen uitleggen hoe ze die betaald hebben. ,,Het is een hellend vlak'', zegt de Rotterdamse ombudsman Anne Mieke Zwaneveld.

Bron: https://www.ad.nl/binnenland/politie-onder-vuur-vanwege-patseraanpak~ac389e02/

Macron wil nepnieuws in campagnetijd bestrijden met nieuwe wet04-01-2018– https://nos.nl

De Franse president Macron heeft een wet aangekondigd waarmee het in verkiezingstijd mogelijk moet worden om nepnieuws te bestrijden. In zijn nieuwjaarstoespraak zei hij dat dat soort wetgeving noodzakelijk is "om de democratie te beschermen". De wettekst moet binnenkort gepresenteerd worden.

Bron: https://nos.nl/artikel/2210441-macron-wil-nepnieuws-in-campagnetijd-bestrijden-met-nieuwe-wet.html

Google wederom aangeklaagd wegens onderbetalen van vrouwen 04-01-2018– https://www.nu.nl

Techgigant Google is in de Verenigde Staten opnieuw aangeklaagd, omdat het bedrijf vrouwen minder zou betalen dan mannen.

Bron: https://www.nu.nl/internet/5073503/google-wederom-aangeklaagd-wegens-onderbetalen-van-vrouwen.html

Nederlandse rechter oordeelt veel te mild over seksuele intimidatie op de werkvloer03-01-2018– https://fd.nl

Werknemers die zich bewezen schuldig hebben gemaakt aan seksuele intimidatie op de werkvloer, hebben van de rechter weinig te vrezen: Nederlandse rechters oordelen relatief mild over dergelijke vergrijpen en zien er maar zelden aanleiding in voor ontslag op staande voet. Dat zeggen arbeidsrechtadvocaten Maartje Govaert, Mirjam Decoz en Stefan Sagel op basis van eigen onderzoek en ervaringen.

Bron: https://fd.nl/economie-politiek/1233665/nederlandse-rechter-oordeelt-veel-te-mild-over-seksuele-intimidatie-op-de-werkvloer?utm_source=nieuwsbrief&utm_campaign=fd-ochtendnieuwsbrief&utm_medium=email&utm_content=20180103&s_cid=671

Polen zet lijst met achthonderd zedendelinquenten op internet 02-01-2018– https://www.nu.nl

Het Poolse ministerie van Justitie heeft een register met achthonderd zedendelinquenten online gezet. In het register staan namen, geboortedata, woonplaats, foto's en de misdaden van de zedendeliquenten.

Bron: https://www.nu.nl/buitenland/5071205/polen-zet-lijst-met-achthonderd-zedendelinquenten-internet.html

Geen supersnelrecht na jaarwisseling02-01-2018– https://www.telegraaf.nl

Er is dit jaar in geen enkel deel van het land een supersnelrechtzitting naar aanleiding van ongeregeldheden tijdens de jaarwisseling. Dat blijkt uit een belronde langs alle parketten van het Openbaar Ministerie.

Bron: https://www.telegraaf.nl/nieuws/1491618/geen-supersnelrecht-na-jaarwisseling

Rechter oordeelt voortaan over omgang kind na partnerdoding 02-01-2018– https://www.nationalezorggids.nl

De kinderrechter heeft sinds 1 januari 2018 de bevoegdheid een beslissing te nemen over contact of omgang van kinderen met de ouder die zijn partner heeft gedood. De nieuwe wet die dit mogelijk maakt, moet ervoor zorgen dat de situatie voor het kind verbetert. Dat meldt het ministerie van volksgezondheid.

Bron: https://www.nationalezorggids.nl/jeugdzorg/nieuws/40983-rechter-oordeelt-voortaan-over-omgang-kind-na-partnerdoding.html

Shell wordt aangeklaagd voor corruptie in Nigeria21-12-2017– https://fd.nl

Shell wordt aangeklaagd voor corruptie in Nigeria. Dat heeft een Italiaanse rechter vanmiddag beslist. De rechtszaak begint op 5 maart in Milaan.

Bron: https://fd.nl/ondernemen/1233392/shell-wordt-aangeklaagd-voor-corruptie-in-nigeria?utm_source=nieuwsbrief&utm_campaign=fd-ochtendnieuwsbrief&utm_medium=email&utm_content=20171220&s_cid=671

Hogere boete voor misbruik ov-studentenkaart 21-12-2017– https://www.nu.nl

Hogere boete voor misbruik ov-studentenkaart

Bron: https://www.nu.nl/politiek/5058773/hogere-boete-misbruik-ov-studentenkaart.html

Ook ASR moet woekerpolisklant terugbetalen21-12-2017– https://fd.nl

Na verzekeraar NN moet ook ASR klanten de kosten terugbetalen die zij hebben gemaakt bij het afsluiten van een woekerpolis. Dat is het oordeel van de hoogste instantie van het financiële klachteninstituut Kifid in een zaak die een klant had aangespannen tegen ASR.

Bron: https://fd.nl/ondernemen/1233638/ook-asr-moet-woekerpolisklant-terugbetalen

Ontlastend materiaal 'abusievelijk' weggevallen uit dossier over corruptie rond auto's Defensie20-12-2017– https://fd.nl

De dag had in het teken moeten staan van het getuigenverhoor van oud-minister van Defensie Hans Hillen voor de rechtbank in Rotterdam. Maar het echte nieuws dinsdag in het strafproces over corruptie rond het wagenpark van Defensiepersoneel speelde zich op de computerschermen van de procespartijen af. Daar dook een verloren gewaand document op met ontlastend materiaal voor de verdachten.

Bron: https://fd.nl/economie-politiek/1233298/ontlastend-materiaal-abusievelijk-weggevallen-uit-dossier-over-corruptie-rond-auto-s-defensie?utm_source=nieuwsbrief&utm_campaign=fd-ochtendnieuwsbrief&utm_medium=email&utm_content=20171219&s_cid=671

AFM tikt Vivat en Allianz op de vingers in woekerpolisdossier20-12-2017– https://fd.nl

Vivat en Allianz hebben onvoldoende gedaan om hun klanten met bepaalde woekerpolissen een zogeheten (juist) hersteladvies te geven. Dat concludeert toezichthouder AFM in een rapport over adviezen voor 1,6 miljoen woekerpolissen, die vaak zeer ongunstig zijn voor de polishouders. Ze kunnen daar een boete voor krijgen.

Bron: https://fd.nl/beurs/1233235/afm-tikt-vivat-en-allianz-op-de-vingers-in-woekerpolisdossier?utm_source=nieuwsbrief&utm_campaign=fd-ochtendnieuwsbrief&utm_medium=email&utm_content=20171219&s_cid=671

Verbod op motorclub Bandidos20-12-2017– https://www.rechtspraak.nl

De Bandidos Motorcycle Club Holland (BMC) wordt verboden en ontbonden omdat de club in strijd is met de openbare orde. De rechtbank bepaalt daarnaast dat de werkzaamheid (activiteiten) van de buitenlandse coöperatie in strijd is met de openbare orde. Dat heeft de rechtbank Midden-Nederland vandaag beslist in een civiele procedure waarin het Openbaar Ministerie twee verzoekschriften bij de rechtbank had ingediend, één tegen de internationale motorclub en één tegen de Nederlandse afdeling van BMC. Met deze beslissing is de aanwezigheid van de Bandidos in Nederland, in welke verschijningsvorm ook, per direct niet meer toegestaan.

Bron: https://www.rechtspraak.nl/Organisatie-en-contact/Organisatie/Rechtbanken/Rechtbank-Midden-Nederland/Nieuws/Paginas/Verbod-op-motorclub-Bandidos.aspx

Fel verzet tegen extra toets voor jonge advocaten14-12-2017– https://fd.nl

Het plan om jonge advocaten een extra toets te laten maken voordat zij mogen beginnen aan de verplichte beroepsopleiding, is door een groot deel van de advocatenachterban in felle bewoordingen afgeschoten.

Bron: https://fd.nl/ondernemen/1232163/fel-verzet-tegen-extra-toets-voor-jonge-advocaten

Den Haag kaart Duitse tol aan bij Europees Hof13-12-2017– https://fd.nl

Het Duitse besluit om in 2019 tol in te voeren voor personenwagens, blijft Nederland tegen de borst stuiten. Het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat maakte woensdagochtend bekend dat Nederland zich bij Oostenrijk heeft gevoegd in de juridische procedure die is aangespannen tegen de Duitse overheid. De zaak dient bij het Europese Hof van Justitie in Luxemburg en een uitspraak wordt niet verwacht voor 2019.

Bron: https://fd.nl/economie-politiek/1232063/den-haag-kaart-duitse-tol-aan-bij-europese-hof

Crisisheffing volgens Europees Hof niet strijdig met rechten van de mens 08-12-2017– https://fd.nl

Het Europees Hof voor de Rechten van de Mens heeft de bezwaren van Feyenoord en andere werkgevers tegen de crisisheffing uit 2012 afgewezen. Volgens het Hof mocht de Nederlandse regering salarissen boven de €150.000 een extra belasting opleggen om aan de begrotingsregels van de Europese Unie te voldoen.

Bron: https://fd.nl/economie-politiek/1231284/crisisheffing-volgens-europees-hof-niet-strijdig-met-rechten-van-de-mens?utm_source=nieuwsbrief&utm_campaign=fd-ochtendnieuwsbrief&utm_medium=email&utm_content=20171207&s_cid=671

Brussel sleept Polen, Hongarije en Tsjechi๋ voor EU-hof08-12-2017– https://fd.nl

Polen, Hongarije en Tsjechië moeten zich bij het Europees Hof van Justitie verantwoorden voor hun migratiebeleid. Volgens de Europese Commissie blijven deze drie landen weigeren om vluchtelingen op te nemen die zijn gestrand in Italië en Griekenland. Daarmee druisen ze in tegen Europese afspraken.

Bron: https://fd.nl/economie-politiek/1231278/brussel-sleept-polen-hongarije-en-tsjechie-voor-eu-hof?utm_source=nieuwsbrief&utm_campaign=fd-ochtendnieuwsbrief&utm_medium=email&utm_content=20171207&s_cid=671

Australi๋ stemt in met homohuwelijk07-12-2017– https://www.trouw.nl

Het Australische parlement heeft, na een langdurig en fel nationaal debat, het homohuwelijk goedgekeurd.

Bron: https://www.trouw.nl/home/australie-stemt-in-met-homohuwelijk~aafa429c/

Grapperhaus voor tuchtrechter om 'misleiding' van rechter in tijd als advocaat07-12-2017– https://www.volkskrant.nl

Minister zou gedragsregels voor advocatuur hebben geschonden. Het was een zaak zoals Ferdinand Grapperhaus er in zijn lange carrière als advocaat zo veel heeft gehad. Maar het arbeidsconflict waarvoor hij in 2016 werd ingehuurd, blijft hem nu hij minister van Justitie is achtervolgen.

Bron: https://www.volkskrant.nl/binnenland/grapperhaus-voor-tuchtrechter-om-misleiding-van-rechter-in-tijd-als-advocaat~a4543779/

Straat afgezet voor aangifte Wilders tegen premier Rutte30-11-2017– https://nos.nl

PVV-leider Wilders heeft in Den Haag aangifte gedaan tegen premier Rutte. Volgens Wilders maakt de premier zich schuldig aan discriminatie. Asielzoekers en buitenlandse investeerders worden voorgetrokken ten opzichte van gewone Nederlanders, betoogt hij.

Bron: https://nos.nl/artikel/2205273-straat-afgezet-voor-aangifte-wilders-tegen-premier-rutte.html

Rechter oordeelt: Geen auteursrecht op stockfoto30-11-2017– https://www.adformatie.nl

Einde verhaal voor agressieve partijen die het internet afstruinen en websitehouders torenhoge rekeningen presenteren?

Bron: https://www.adformatie.nl/blog/rechter-oordeelt-geen-auteursrecht-op-stockfoto

Europese Unie trekt regels voor opvang asielzoekers gelijk 30-11-2017– https://www.nu.nl

Asielzoekers in de Europese Unie moeten overal op dezelfde, passende manier worden opgevangen. De lidstaten moeten vergelijkbare huisvesting en medische zorg bieden, scholing geven aan minderjarigen en asielzoekers binnen negen maanden na de asielaanvraag toegang geven tot de arbeidsmarkt.   

Bron: https://www.nu.nl/politiek/5028146/europese-unie-trekt-regels-opvang-asielzoekers-gelijk-.html

VVD: 'Politie moet mobiel checken na elk verkeersongeluk'28-11-2017– https://www.ad.nl

Onderzoek bij zware verkeersongelukken standaard ook de mobiele telefoon van de bestuurder. Zo kan worden gecontroleerd of diegene stiekem zat te appen of te bellen en daardoor niet beide handen aan het stuur had. Die oproep doet de VVD vandaag in De Telegraaf.

Bron: https://www.ad.nl/politiek/vvd-politie-moet-mobiel-checken-na-elk-verkeersongeluk~ab0e0746/

Buitenlandse partijen duiken op massaclaims in Nederland28-11-2017– https://fd.nl

Commerciële partijen uit het buitenland blijken op grote schaal massaschadeclaims in Nederland te financieren. Zij kopen claims op of verstrekken financiering aan stichtingen die de belangen van de gedupeerden behartigen. Als er schadevergoeding wordt toegekend, krijgen de financiers daar een deel van.

Bron: https://fd.nl/ondernemen/1229282/commercie-rukt-op-bij-massaclaims?utm_source=nieuwsbrief&utm_campaign=fd-ochtendnieuwsbrief&utm_medium=email&utm_content=20171128&s_cid=671

Twijfels over juridische haalbaarheid Airbnb-verbod23-11-2017– https://fd.nl

Het is onduidelijk of een gemeente als Amsterdam de vakantieverhuur van hele huizen via Airbnb mag verbieden. De Amsterdamse PvdA stelde een dergelijk verbod woensdagochtend voor in haar nieuwe verkiezingsprogramma voor de gemeenteraadsverkiezingen.

Bron: https://fd.nl/economie-politiek/1228676/twijfels-over-juridische-haalbaarheid-airbnb-verbod?utm_source=nieuwsbrief&utm_campaign=fd-ochtendnieuwsbrief&utm_medium=email&utm_content=20171122&s_cid=671

Advocaat ex-NS-topman: ‘Juridisch kompas OM ernstig defect’23-11-2017– https://fd.nl

Niet het morele kompas van voormalig NS-topman Timo Huges, ’maar het juridisch kompas van het Openbaar Ministerie is ernstig defect’. Dit betoogde de advocaat van Huges, Daan Doorenbos, woensdagmiddag voor de rechtbank in Den Bosch tijdens de vierde dag van het NS-corruptieproces.

Bron: https://fd.nl/economie-politiek/1228679/advocaat-ex-ns-topman-juridisch-kompas-om-ernstig-defect?utm_source=nieuwsbrief&utm_campaign=fd-ochtendnieuwsbrief&utm_medium=email&utm_content=20171122&s_cid=671

Oud-generaal Ratko Mladic veroordeeld tot levenslang22-11-2017– https://nos.nl

Ratko Mladic (74) is door het Joegoslaviëtribunaal veroordeeld tot levenslang. De oud-legerleider van de Bosnische Serviërs is door het tribunaal in Den Haag schuldig bevonden aan genocide en misdaden tegen de menselijkheid. Tegen hem was ook levenslang geëist.

Bron: https://nos.nl/artikel/2204029-oud-generaal-ratko-mladic-veroordeeld-tot-levenslang.html

Voorkom familieruzie, bespreek erfenis aan goed doel 20-11-2017– https://nos.nl

Nederlanders nemen steeds vaker goede doelen op in hun testament, blijkt onderzoek van 89 organisaties. Alleen durven ze dat veelal niet te vertellen aan familieleden. Daarom zijn de goede doelen een campagne begonnen om het onderwerp bespreekbaar te maken.

Bron: https://nos.nl/artikel/2203717-voorkom-familieruzie-bespreek-erfenis-aan-goed-doel.html

Massamoordenaar Charles Manson na ruim 45 jaar gevangenisstraf overleden20-11-2017– https://www.ad.nl

Charles Manson, de Amerikaanse sekteleider die zijn volgelingen in de jaren 60 aanzette tot gruwelijke moorden in Californië, is gisteren overleden. Hij werd 83 jaar. De zus van actrice Sharon Tate, een van de slachtoffers van Manson, meldde als eerste het overlijden. Zij was door de gevangenis op de hoogte gesteld.

Bron: https://www.ad.nl/buitenland/massamoordenaar-charles-manson-na-ruim-45-jaar-gevangenisstraf-overleden~ad226e4b/

Gebiedsverbod imam in strijd met grondwet18-08-2017– http://nieuws.marokko.nl

Het gebiedsverbod voor een deel van Den Haag dat de omstreden imam Fawaz Jneid dinsdag opgelegd kreeg is in strijd met de grondwet.
Dat zegt Jan Brouwer, hoogleraar algemene rechtswetenschap in Groningen.

Bron: http://nieuws.marokko.nl/48489/gebiedsverbod-imam-in-strijd-met-grondwet/s/1dcef9a2cd90887df56e4d60961032da/

Poolse president gebruikt veto-recht tegen omstreden wet24-07-2017– http://www.nu.nl

De Poolse president Andrzej Duda heeft zijn veto-recht gebruikt tegen een omstreden wet om de rechters van het hooggerechtshof te vervangen.

Bron: http://www.nu.nl/buitenland/4854507/poolse-president-gebruikt-veto-recht-omstreden-wet.html

Claim van € 3,3 mrd tegen Volkswagen15-03-2016– http://fd.nl

Een groep van honderden institutionele beleggers uit alle werelddelen heeft maandag in Duitsland een miljardenclaim ingediend tegen Volkswagen vanwege het schandaal rond de sjoemelsoftware in dieselauto's. Het gaat om een bedrag van € 3,3 mrd, de grootste claim die tot nu toe in Duitsland is ingediend. Ook in Amerika is Volkswagen getroffen door een golf claims.

Bron: http://fd.nl/ondernemen/1143378/claim-van-3-3-tegen-volkswagen

VN: Binnen 18 maanden presidentsverkiezingen Syri๋11-03-2016– http://www.ad.nl

Binnen 18 maanden komen er in Syrië presidentsverkiezingen onder toezicht van de VN. Dat heeft de speciale Syrië-gezant van de VN, de Italiaan Staffan de Mistura, vrijdag verklaard in een interview met het Russische persbureau Ria Novosti.

Bron: http://www.ad.nl/ad/nl/13868/Burgeroorlog-in-Syrie/article/detail/4261293/2016/03/11/VN-Binnen-18-maanden-presidentsverkiezingen-Syrie.dhtml?utm_medium=rss&utm_content=adnlhetlaatstenieuwsuitbinnenenbuitenlandsportenshow

Jongere met strafblad ontmoedigd bij banenjacht08-03-2016– http://www.parool.nl

Onduidelijkheid over de Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) lijkt vooral jongeren te hinderen bij het vinden van werk.

Bron: http://www.parool.nl/amsterdam/jongere-met-strafblad-ontmoedigd-bij-banenjacht~a4259139/

Oad-familie Ter Haar in hoger beroep05-02-2016– http://fd.nl

De familie Ter Haar, oprichters van de inmiddels failliete reisgroep Oad, gaat in hoger beroep tegen de uitspraak van de rechtbank te Utrecht van november. Dat heeft zij donderdag in een persbericht bekendgemaakt.

Bron: http://fd.nl/ondernemen/1138348/oad-familie-ter-haar-in-hoger-beroep

Families starten procedure om juweliersvrouw te berechten07-01-2015– http://www.volkskrant.nl

Nabestaanden van de overvallers die omkwamen bij de overval op juwelierszaak Goldies in Deurne, eisen alsnog vervolging van de betrokken juweliersvrouw. Hun advocaat begint een procedure om het OM hiertoe te dwingen. De vrouw schoot de twee aanvallers dood.

Bron: http://www.volkskrant.nl/binnenland/families-starten-procedure-om-juweliersvrouw-te-berechten~a3824726/