Slachtoffers van het Duitsche geweld (Digitaal boek)


In het Amsterdamse Paleis van Justitie bevinden zich twee gedenkplaten, gewijd aan de nagedachtenis van de leden van de rechterlijke macht te Amsterdam, die vielen als slachtoffers van het Duitse geweld in de Tweede Wereldoorlog, en van de meer dan zeventig leden van de orde van advocaten bij het gerechtshof aldaar, die evenzo omkwamen.

In dit boek wordt naar het mogelijke een beeld gegeven van de op de plakkaten genoemde leden van de rechterlijke macht: de in de Duitse vernietigingskampen vermoorde Joodse leden, de omgekomen verzetsmensen en de in het kader van de represaille naar aanleiding van de liquidatie van de foute procureur-generaal Feitsma gefusilleerden. De geschiedschrijving van de rechterlijke macht in die oorlogstijd dient daartoe als kader, evenals het beeld van de rechterlijke macht in die benarde tijd dat in de illegale pers wordt geschetst.


Deze digitale uitgave is alleen toegankelijk voor WO en HBO rechtenstudenten via de faculteitsbibliotheken. Geen toegang? Vraag bij jouw faculteitsbibliotheek of zij al een licentie hebben.
Deze digitale uitgave is niet individueel aan te schaffen. Bibliotheken kunnen een licentie nemen en op ip-niveau toegang krijgen tot alle digitale uitgaven van Ars Aequi, neem hiervoor contact op met onze klantenservice.

Bekijk inhoudsopgave


Verschijningsvorm: Digitale uitgaven (download pdf)

Auteur(s): P.C. Kop

1e druk 2014

Verschijningsdatum: 01-07-2014

ISBN: 9789069162812

Pagina's: 78

oorlogsrecht rechterlijke macht in oorlogstijd

Algemeen juridisch Metajuridica RechtsgeschiedenisRechtsplegingOverige Rechterlijke organisatie

Alle uitgaven Digitale uitgaven Prinsengrachtreeks

U heeft geen toegang tot de download(s) van dit product.

Login of bekijk onze abonnementen

This product can only be purchased by members.