UCERF 18 – Actuele ontwikkelingen in het familierecht


In de Ars Aequi UCERF-reeks worden de actuele ontwikkeling in het familierecht beschreven en geanalyseerd door de wetenschappers van het Utrecht Centre for European Research into Family Law (UCERF). De onderwerpen die in deze bundel, verschenen ter gelegenheid van het achttiende UCERF-symposium, aan bod komen bestrijken een breed terrein van het familierecht. Aan de orde komen draagmoederschap, de rechtspositie van het ongeboren kind, morele dilemma’s in de notariële praktijk, kinderalimentatie bij samengestelde gezinnen, beleid in de jeugdzorg en koude uitsluiting in huwelijkse voorwaarden.

De auteurs komen uit de wetenschap en de praktijk, zowel binnen als buiten het juridische domein. Het symposium en deze bijbehorende uitgave is relevant voor alle professionals werkzaam binnen (de praktijk van) het familierecht


Alle artikelen die gepubliceerd zijn in de afzonderlijke delen van de UCERF-reeks zijn digitaal ontsloten en online te raadplegen op arsaequi.nl/ucerf.

U heeft met uw Ars Aequi abonnement en inlog of met uw Ars Aequi licentie op ip-niveau toegang tot deze digitale collectie.

U kunt hier abonnement op Ars Aequi nemen.

Bekijk inhoudsopgave


 29,50