Bespreek de staat van de rechtsstaat met o.a. Piet Hein Donner
Kom naar het Prinsjesforum op maandag 17 september

17-09-2018 16.00 - 17.30

Hoge Raad der Nederlanden Korte Voorhout 8 2511 EK Den Haag

In het Prinsjesforum op maandagmiddag 17 september bespreken Maarten Feteris, president van de Hoge Raad, Piet Hein Donner, vice-president van de Raad van State, en Paul Depla, burgemeester van Breda, de staat van de democratie en de rechtsstaat. Van wie is de democratie en welke verantwoordelijkheid moeten burgers zelf nemen?

Toegang tot het Prinsjesforum, bij de Hoge Raad in Den Haag, is gratis.

Prinsjesforum

In het Prinsjesforum kijken we jaarlijks naar hoe het gaat met onze democratie en rechtsstaat, los van de dagelijkse actualiteiten. Samen met president van de Hoge Raad Maarten Feteris,vice-president van de Raad van State Piet Hein Donner, en burgemeester van Breda Paul Depla zoomen we uit en vragen we bespreken vragen als: van wie is de democratie eigenlijk? Welke verantwoordelijkheden moeten burgers zelf nemen en is dat nog voldoende mogelijk?

Welke zorgen hebben onze gasten vanuit hun posities binnen de Hoge Colleges van Staat en het openbaar bestuur? Welke positieve ontwikkelingen zien ze? Aan de hand van stellingen gaat ons panel met elkaar en met het publiek in gesprek.

Het gesprek staat onder leiding van Nynke de Zoeten (NOS).

Meer informatie over de stellingen en het evenement op http://www.prodemos.nl/prinsjesforum2018

Praktische informatie

  • Wanneer: maandag 17 september, 16.00 - 17.30 uur
  • Waar: Hoge Raad, Korte Voorhout 8, Den Haag
  • Toegang: gratis, aanmelden via onze website

Prinsjesfestival

Het Prinsjesforum vindt plaats tijdens het jaarlijkse Prinsjesfestival, van 10 tot en met 18 september. De stellingen die de gasten bespreken passen binnen het thema van het Prinsjesfestival 2018: ‘Democratie & rechtsstaat: Van ons! Voor ons! Door ons?’ Meer informatie over Prinsjesfestival is te vinden op https://www.prinsjesfestival.nl/