Lezingencyclus Rechten van het Kind 2017

03-10-2017 19.00 uur - 21.15 uur tot 28-11-2017 19.00 uur - 21.15 uur

RINO Leidseplein 5 1017PR Amsterdam

Het Centre for Children’s Rights Amsterdam (CCRA) organiseert dit jaar opnieuw samen met het opleidingsinstituut voor de geestelijke gezondheidszorg - de RINO - een lezingencyclus van tien avonden. Daarbij staan de rechten van het kind centraal en vormt het Internationaal Verdrag inzake de Rechten van het Kind (IVRK) de belangrijkste leidraad. Aan bod komen onder meer de werking van het IVRK, het jeugdstrafrecht, het horen van/praten met kinderen, de werking van de nieuwe kinderbeschermingsmaatregelen, de bijzondere curator, vluchteling kinderen: pedagogische gevaren en juridische implicaties, complexe gezag- en omgangszaken en meerouderschap, het recht op privacy, draagmoederschap en leerplicht en het recht op onderwijs.
De lezingen zijn afgestemd op zowel de advocatuur en juridische beroepen als psychologische, pedagogische  en psychiatrische beroepen. De interdisciplinaire aanpak komt niet alleen terug in de onderwerpen, maar ook in de duo presentaties verzorgd door zowel juristen als deskundigen uit de geestelijke gezondheidszorg. De lezingencyclus wordt ingeleid met een algemene lezing over de Rechten van het Kind: de doorwerking van het Internationaal Verdrag inzake de Rechten van het Kind in de Nederlandse rechtspraak. Vervolgens wordt op de meer specifieke onderwerpen ingegaan.
De onderwerpen van de lezingen hebben weliswaar alle het IVRK als leidraad, maar zijn ook als afzonderlijke lezing (goed) te volgen. 
 
  • Datum: 3 oktober-28 november 2017, op de dinsdagen en twee donderdagen
  • Kosten: advocaten: per lezing € 90, hele cyclus € 675; studenten en promovendi per lezing € 10, hele cyclus € 75; overige geïnteresseerden per lezing € 25, hele cyclus € 200.
  • NOvA-punten: 20 PO (2 PO per lezing)
  • Aanmelding: ahoepman@ccra.nl
  • Meer informatie: www.ccra.nl